ASH - Couleur Local - DES - Het stroomhuis - NEP - Open tuinroute

Speeltuinvereniging Hellowa - Vakantie Bijbel Klub - Zomerfeest - Zumba

Open Tuinenroute
-------------------------------------------------------

In 1996 heeft Sietske van der Wal uit Maurik († 27-03-2003) het initiatief genomen tot het oprichten van een Betuwse Tuinenroute. Sietske was zelf al zeer actief in het 'tuin-gebeuren' en zocht samen met andere tuin-enthousiastelingen een manier om deze passie met anderen te delen.
Grondslag voor de Betuwse Tuinenroute is te laten zien dat er ook in de Betuwe mooie tuinen zijn. Nadruk hierbij ligt op het gastvrij en kosteloos openstellen van de (privé-)tuinen gedurende drie weekeinden per jaar, in mei, juni en augustus.

Inmiddels is het aantal deelnemende tuineigenaren aan de Betuwse Tuinenroute in 2008 uitgegroeid tot 14! De tuinen liggen verspreid over de Betuwe, globaal tussen Arkel (boven Gorinchem) en Arnhem. Op dit moment zijn er nog 10 tuinen.

Geniet van een prachtige tocht door de Betuwe, bekend om haar prachtige rivier de Linge, fruitbomen, pittoreske dorpjes en stadjes. Een streek die uitnodigt tot recreatieve uitstapjes, met de auto, op de fiets of te voet; via landweggetjes of dijken: laat u verrassen door de prachtige boomgaarden en het schitterende uitzicht over de uiterwaarden. Door deze mooie streek loopt een landelijke route langs sfeervolle tuinen.

Van al die tuinen stonden er 2 Betuwse tuinen in Hellouw. Aan de Korfgraaf nummer 24 en 33. U kunt hier wat informatie vinden. Voor meer informatie kunt u naar de website gaan van de tuiniers zelf! www.betuwsetuinenroute.nl

Er nog één tuin die meedoet uit de gemeente Neerijnen:

Marian, Bart en Thijs Magielse
Dreef 16
4185 NG EST
www.thijsmagielse.nl

Natuurlijk zijn er meer tuinen, maar buiten deze gemeente. wilt u alle lokaties nog eens doornemen? Kijk dan op www.betuwsetuinenroute.nl